top of page

Praktische

info

Alles wat u moet weten zodat uw kind zorgeloos op onze school aanwezig kan zijn.

bus Passagiers
Praktische info
UP

Leerlingenvervoer

Onze leerlingen wonend in Vlaanderen hebben onder bepaalde voorwaarden recht op gratis vervoer. Dit in de  vorm van openbaar vervoer (De Lijn of NMBS), of collectief vervoer (schoolbus). 
 

De dienst leerlingenvervoer van het Departement Onderwijs verleent de toestemming. Om het recht op gratis vervoer te verwerven, houdt de dienst rekening met onderstaande voorwaarden:

  • De dichtstbijzijnde school van het net naar keuze 

  • De opleidingsvorm

  • Het type 

  • De opleiding

  • Gedomicilieerd zijn in Vlaanderen of Brussel

 

Collectief vervoer (schoolbus)

Bij collectief leerlingenvervoer worden de leerlingen opgehaald en teruggebracht met een schoolbus. 

 

  • Dit geldt voor de leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar

  • Rekening houdend met het traject per schoolbus en de budgetten, wordt door De Lijn de opstapplaats bepaald. Let op: dit is niet altijd de woonplaats van de leerlingen. 


Openbaar vervoer (De Lijn, NMBS) 

 

Als leerlingen geen gebruik maken van collectief leerlingenvervoer hebben zij onder bepaalde voorwaarden recht op een gratis abonnement van het openbaar vervoer. Dat noemt men ‘individueel leerlingenvervoer’. 

 

Keuze of combinatie tussen de bus (De Lijn) en de trein (NMBS) naargelang de situatie.

 

  • Abonnement De Lijn: De school doet de aanvraag. Je MOBIB-kaart met het hierop opgeladen abonnement wordt thuis bezorgd (op het adres waar je gedomicilieerd bent).

  • Abonnement NMBS: De school bezorgt je de nodige documenten om je MOBIB-kaart met hierop het opgeladen abonnement aan een NMBS-loket af te halen. 

  • Combinatie abonnement De Lijn + NMBS: De school bezorgt je de nodige documenten om je MOBIB-kaart aan een NMBS-loket af te halen. Zowel het abonnement van de Lijn als van de NMBS staan opgeladen op deze kaart.

Schooluren

Voormiddag

08.30 -  09.20 uur

 

09.20 - 10.10 uur

10.10 - 10.20uur

 

10.20 - 11.10 uur

 

11.10 - 12.00 uur

1ste lesuur 

 

2de lesuur 

 

Speeltijd 

 

3de lesuur 

 

4de lesuur 

Middagpauze

12.00 - 12.50 uur

Namiddag

12.50 - 13.40 uur

13.40 - 14.30 uur

14.30 - 15.20 uur

5de lesuur 
 

6de lesuur 
 

7de lesuur

Leerlingenvervoer
Schooluren

Bereikbaarheid

U kunt ons gemakkelijk bereiken via de volgende vervoersmiddelen

Auto

Verschillende toegangswegen:
Bilzen – Hasselt

Sint-Truiden – Maastricht - Luik

Parkeren: gratis parking De Motten

Bus

Meerdere bushaltes op 2 à 5 minuten wandelafstand: 

Tongeren Bilzerpoort

Tongeren Kerkhof

Trein

Station Tongeren

op 10 minuten wandelafstand

van onze campus

Bereikbaarheid
Image by Kimi Albertson

Werkkledij

Arbeidsattitude is een zeer belangrijk facet in de opleiding van onze leerlingen omdat de juiste houding ervoor zorgt dat een werkgever je sneller een langdurig contract aanbieden zal. Veilig werken is 1 van de onderdelen van die arbeidsattitude. Het immers  dan ook van cruciaal belang om de leerling, bewust te maken van veilig werken om hem voor te bereiden op een job op de reguliere arbeidsmarkt.

Veilig werken begint bij het dragen van de gepaste werkkledij door de leerling, vanaf dag 1 tijdens de praktijklessen. Dit dragen van de gepaste werkkledij is een verplichting, waartegen geen uitzondering wordt gemaakt. 

 

De school biedt u de mogelijkheid aan om de nodige werkkledij aan te kopen tegen inkoopprijs.Onze school doet centrale aankopen zodat de prijs zo laag mogelijk kan gehouden worden en zo zijn wij er tevens zeker van dat de werkkledij voldoet aan de gestelde veiligheidsnormen.

 

Uiteraard kan u de werkkledij ook zelf aankopen. Maar dan neemt u best eerst contact op met onze technisch adviseur coördinator  Mevr. Nelissen M., zodat zij u kan adviseren in de aankoop van de juiste kledij conform de veiligheidsnormen. 

 

Er is ook een mogelijkheid om geheel vrijblijvend een werkkoffer aan te kopen. Deze aankoop biedt het voordeel aan de leerling met eigen materiaal te werken en de opgedane leerstof ook thuis verder in te oefenen.

Omdat we als school deze werkkoffers in grote hoeveelheden aankopen, kan u genieten van een mooie korting. De inhoud van de koffers wordt zorgvuldig samengesteld door de vakleerkrachten, zodat enkel de beste en meest nuttige materialen besteld worden.

Werkkledij
bottom of page